Lewis Hamilton: verdensmesterkarriere

Innholdsfortegnelse:

Lewis Hamilton er en berømt britisk Formel 1 racerbilsjåfør. Nå spiller han for Mercedes-teamet, som piloten signerte kontrakt med i 2013. Lewis er ikke gift. Rykter om det romantiske forholdet mellom Lewis Hamilton og Rihanna dukket ofte opp i pressen, men raceren selv utt alte gjentatte ganger at han hadde kjent den berømte sangeren lenge, og at de bare var venner.

Karrierestart

Lewis ble født i 1985. I en alder av 11 begynte han med karting, som de fleste Formel 1-førere. I 2001 deltok han i Formel Renault vinterserien. Hamilton kjørte fire løp og endte på 5. plass sammenlagt uten å vinne en eneste medalje.

Lewis Hamilton og Rihanna

Debut og mesterskap

I 2007, i sitt første løp, vant Hamilton bronse. Alle ble sjokkert over debuten til briten. Men det var bare begynnelsen. Ved Malaysias Grand Prix ble Lewis Hamilton nummer to, deretter vant han sølv i Bahrain, Spania og Monaco. Sjette og syvende etappe av Formel 1 ble «gull» for piloten. For første gang gikk Lewis på det høyeste trinnet i Canada, og andre gang - i USA. Videre vant Hamilton bronse i Frankrike og Storbritannia. Etter det var det en fiasko -9. plass i European Grand Prix. Etter fiaskoen kunne Lewis Hamilton vinne umiddelbart - Grand Prix i Ungarn ga piloten det tredje gullet i karrieren.

Så, i tre etapper, kunne ikke briten vinne en gang, bare en gang tok andreplassen. I Japan klarte Lewis Hamilton å vinne igjen. Sesongens 16. Grand Prix, som fant sted i Kina, var en katastrofe for utøveren. Piloten klarte ikke å fullføre løpet og gjorde det mye vanskeligere for seg selv å kjempe om mestertittelen. I sesongens siste løp, i et av svingene, stoppet Hamiltons bil. Han endte opp på en syvende plass, noe som hindret ham i å bli F1-mester i debutsesongen.

Lewis Hamilton

Men briten trengte ikke vente lenge på tittelen. Allerede neste sesong kunne han vinne Formel 1. Etter å ha vunnet i Australia, endte Lewis på 5. plass i Malaysia, han ble nummer 13 i Bahrain. Etter det kunne han returnere til pallen. Rytteren tok 3., 2. og 1. plass i henholdsvis Spania, Tyrkia og Monaco. Etter å ha trukket seg tilbake under Grand Prix i Canada og 10. plass på etappene i Frankrike, kunne Hamilton vinne 4 pallplasser, hvorav 2 var gull, i fem påfølgende løp. Lewis fikk sin siste seier i mesterskapssesongen i Kina. 98 poeng tillot briten å vinne den samlede stillingen.

Andre og tredje mesterskap

De neste fem sesongene fungerte ikke for Lewis Hamilton. Han avsluttet sesongen tre ganger på fjerde og to ganger femte. På bare 5 sesonger klarte raceren å vinne 13 seire. I 2014 klarte Hamilton å gjenvinne Formel 1-tittelen.

Australian Grand Prix Lewis klarte ikke dettil slutt, men vant så 4 seire på rad. På den sjette etappen, som fant sted i Monaco, ble Hamilton nummer to. I Canada klarte han ikke å fullføre for andre gang av sesongen. Så var det den østerrikske Grand Prix, hvor Lewis Hamilton vant sølvmedaljen. Nok en seier ble oppnådd i deres hjemland Storbritannia, etterfulgt av 3 tredjeplasser. I Belgia forlot briten banen igjen, men så klarte han å vinne 6 etapper av 7. 384 poeng gjorde Hamilton til to ganger Formel 1-mester.

lewis hamilton grand prix

Et år senere vant han Formel 1 for andre gang på rad, med 10 seire. På to sesonger har briten bare én gang ikke klart å nå pallen, hvis man ikke tar med i løpene han ikke kom i mål. Forrige sesong vant briten 10 etapper og ble nummer to på stillingen. I år ligger Lewis Hamilton på 2. plass etter 4 etapper.