Welsh Stadium "Cardiff City": historie og kamper

Cardiff City er en av de to fotballklubbene i Wales som spiller i Premier League. Arenaen har vært hjemmet til Cardiff Blues Rugby Club i tre år siden åpningen.

Detaljer

Byggingen av stadion varte i to år og ble avsluttet våren 2009. To lag begynte å dele arenaen på en gang. Den første var Cardiff City Football Club, som flyttet fra Ninian Park, som hadde vært hjemmet til hovedstadsklubben i 99 år. Den andre eieren av stadion er Cardiff Blues rugbyklubb.

Kostnadene for å bygge arenaen var rundt 50 millioner pund. Arup var arkitekten. Kapasitet - 25 tusen seter. Cardiff City stadion er den andre arenaen i landet når det gjelder antall seter, bare nest etter Millennium, som har en kapasitet på 74,5 tusen tilskuere. Om sommeren ble Cardiff City Stadium renovert, hvoretter det begynte å romme opptil 33,5 tusen fans.

Første spill

I midten av juli 2009 spilte Cardiff og Celtic en vennskapskamparenakamp. Den offisielle debuten til Cardiff City stadion fant sted i august 2009, da Scunthorpe United kom på besøk til vertene. Kampen endte med en knusende seier for waliserne med 4-0.

I november samme år besøkte Wales-landslaget stadion for første gang, og spilte en vennskapskamp mot Skottland. Kampen endte med 3-0-seier til waliserne. Nesten et år senere spilte Wales sin første offisielle kamp i Cardiff City. Det var en kamp innenfor rammen av uttaket til Euro-2012. Det britiske laget var rivalen til Bulgaria.

Famous Matches

En av de første store klubbene som besøkte den walisiske klubbens nye arena var Manchester City. Det var en kamp i 2. runde av Premier League. Kampen endte med en oppsiktsvekkende 3-2-seier til Cardiff City. I begynnelsen av andre omgang tok «borgerne» ledelsen, men noen minutter senere utlignet waliserne, og på slutten av omgangen ga Campbells dobbel laget en stor fordel. Negredo satte sluttresultatet på pause.

Manchester United kom til Wales i 12. runde. Kampen endte uavgjort. I 13. runde var Cardiff Citys rival Londons Arsenal. Denne gangen klarte ikke de walisiske spillerne å overraske stormannen. Ramseys brant og Flaminis mål ga Gunners en storseier.

Liverpool besøkte Cardiff City i mars. Kampen ble holdt som en del av den 31. runden i Premier League. Merseysiders var et av de beste lagene i mesterskapet og utfordret til tittelen. Kampdebut Kampen åpnet scoringen. Noen minutter senere gjenopprettet Saures status quo. Midt i første omgang førte Campbells scoring nok en gang waliserne foran, men før pause utlignet Skrtel igjen. Liverpool vant andre omgang 4-1 og vant kampen 6-3.

cardiff city stadion cardiff city

I siste runde av 2013/14-sesongen kom Chelsea på besøk til Cardiff City, etter å ha mistet sjansene sine for mesterskapet noen kamper før slutten av det engelske mesterskapet. London Grand ble den siste store klubben som besøkte den walisiske stadion. Kampen endte med seier til Jose Mourinhos avdelinger 2-1. På slutten av sesongen ble Cardiff City, hvis hovedtrener Ole Gunnar Solskjær ble utnevnt under mesterskapet, nedrykket til Championship og har aldri blitt rykket opp til den engelske Premier League på tre sesonger.

UEFA Super Cup

Etter å ha endt på 20. plass i Premier League i 2013/14, ble Cardiff nedrykket til andredivisjon i engelsk fotball. Siden den gang har ingen verdenskjente lag kommet til arenaen til klubben. Det burde ha endret seg etter at Cardiff City ble valgt til å være vertskap for UEFA Super Cup-kampen 2014 mellom Real Madrid og Sevilla.

Kampen ble deltatt av 30 854 tilskuere, som fortsatt er arenaens rekord. Voldgiftsdommeren var den engelske dommeren Mark Clattenburg. Real Madrid vant 2-0 takket være Cristiano Ronaldos brace.