Sveitsisk tennisspiller Schnyder Patti: biografi, idrettskarriere, personlig liv

Innholdsfortegnelse:

Patti Schnyder, hvis biografi presenteres i denne artikkelen, er en av de mest kjente sveitsiske tennisspillerne. I løpet av sin idrettskarriere ble hun vinneren av mange prestisjetunge turneringer.

Første suksesser i storidrett

Schnyder Patti ble født i desember 1978 i Basel. I en alder av 14 år deltok den sveitsiske tennisspilleren i ITF-turneringen for første gang. I 1994 begynte Patti Schnyder stadig å delta i profesjonelle konkurranser, og kom til og med inn i TOP-100 av de beste tennisspillerne på planeten.

1995 brakte de første seriøse prestasjonene for atleten. 14. mai tok hun seg til finalen i ITF-turneringen i Nitra, Slovakia, hvor hun selvsikkert beseiret chileneren Barbara Castro i tre sett. En uke senere ble Schnider Patti vinneren av en lignende konkurranse i Presov. Denne gangen ga hun ikke en sjanse til tsjekkiske Jana Ondrousovei (6:0, 6:1).

patty schnider biografi

En måned senere, på sitt hjemlige sveitsiske jord, vant tennisspilleren den neste ITF-turneringen i Courella, og i september kom hun til finalen i Athen. Samme år debuterte Schnyder i Zürich ved konkurranser i regi av WTA. Vellykkede opptredener tillot henne å avslutte sesongen med 152 i rangeringen.

BI 1996 fortsatte Patti Schnider, for hvem tennis ikke bare hadde blitt en hobby, men også en måte å tjene mye penger på, å konkurrere aktivt i internasjonale konkurranser. Hun klarte å nå finalen i ITF-turneringen i spanske Murcia i april. I september gjentok hun dette resultatet i Bratislava. En uke senere, for første gang i karrieren, nådde utøveren finalen i WTA-turneringen i Karlovy Vary (Tsjekkia), hvor hun tapte i tre sett mot belgiske Ruksandra Dragomir.

Samme år ble Schnyder Patti deltaker i de olympiske leker i Atlanta, hvor hun fullførte sine prestasjoner i første runde. Hun fikk også sin Grand Slam-debut. På Australian Open klarte ikke den 18 år gamle atleten å kvalifisere seg, men hun klarte å bryte seg inn i hovedtrekningen av konkurranser i London og Paris. Schnyders høyeste rangering i 1996 var 58. i singler.

Bli med i verdenstenniseliten

I 1997, på banene til Australian Open, skapte Patty Schnyder en liten sensasjon da hun klarte å bryte seg inn i den fjerde runden av konkurransen. I tillegg beseiret hun den åttende seedede Iva Majorli i åpningskampen. Med suksess i forskjellige turneringer steg tennisspilleren til 26. plass på verdensrankingen ved slutten av sesongen.

patty schnider tennis

Det neste året var et av de mest suksessrike i hele Schnyders karriere. Hun startet sesongen med en seier i WTA-turneringen i Hobart, Australia, og en måned senere, i finalen i lignende konkurranser i Hannover, beseiret hun tsjekkiske Jan Novotna i tre sett. I mai hadde Patti ingen like på leirbanene i Madrid, og ijuli – østerrikske Maria-Linkowitz og italienske Palermo.

Forestillingene i double ble ikke mindre vellykkede. I en duett med østerrikske Barbara Schett vant Schnider WTA-turneringen i Hamburg, og nådde også finalen i Palermo og Amelia Island.

Ikke uten suksess i Grand Slam-turneringene. På banene til Rolland Garros og US Open nådde Patti Schnyder kvartfinalen. Dette ga henne rett til å delta i Grand Slam Cup. I denne turneringen slo hun den daværende verdens nummer én Martina Hingis i semifinalen, men tapte mot den berømte Venus Williams i den avgjørende kampen.

I august 1998 tok utøveren rekord for sin 11. plass på verdensrankingen i single, samt 29 i double.

Etter en strålende sesong i karrieren til den sveitsiske tennisspilleren kom en lavkonjunktur. I løpet av de neste tre årene vant Schnyder to WTA-turneringer i Gold Coast (Australia) og Pattaya (Thailand), og nådde også finalen flere ganger i både singel og double. I Grand Slam-turneringene har Patty aldri klart å komme forbi den fjerde runden.

Return of the star

Fra og med 2002 begynte Schneider Patti å gjenvinne statusen som en verdensidrettsstjerne. Etter å ha vunnet finalen i superturneringen i Charleston og WTA-turneringen i Zürich, klarte sveitserne igjen å bryte seg inn på topp 20.

patty schnider prestasjoner

Schnyder kom sakte i form og erklærte seg igjen høylytt i 2005. Hun vant to WTA-turneringer og nådde finalen i tre til. Denne sesongen er Patti for første gang i karrierenkom inn på topp 10 på 7.

Året etter klarte ikke Schnyder å vinne en eneste prestisjefylt turnering, men den konstante å komme inn i finalen og semifinalene gjorde at hun kunne beholde plassen sin blant de ti beste tennisspillerne på planeten

Slutt på spillerkarrieren

Etter to strålende sesonger fortsatte Patty Schnyder å ta seg jevnlig til turneringsfinalen, men dette skjedde mindre og mindre. I Grand Slam-turneringene klarte hun aldri å gå lenger enn til fjerde runde i single, og utover kvartfinalen i double.

I 2010 begynte Schnyder å forfølge skader: først var det problemer med føttene, og deretter med akillessenen. I mai 2011 bestemte Patti seg for å avslutte spillerkarrieren.

Fire år senere kom Schnyder tilbake til ITF-turneringene, etter å ha klart å vinne dem to ganger på to sesonger.

Prestasjoner for landslaget i Sveits

patty schnider

18 år gamle Patty Schnyder, hvis prestasjoner på den tiden t alte for henne, ble først invitert til å forsvare landets ære i Fed Cup i 1996. Med seks seire på syv kamper bidro hun til å løfte Sveits inn i den andre verdensgruppen.

Et år senere, sammen med Martina Hingis, beseiret Schnyder den slovakiske duetten Gabshudova-Zrubakova i den avgjørende kampen, og deltok deretter i nederlaget til det argentinske laget. Dette gjorde det mulig for det sveitsiske laget å komme opp i elitedivisjonen.

I 1998 skapte Schnyder og Hingis et lite mirakel med sine seire i Fed Cup, og brakte laget deres til finalen, hvor de tapte mot Spania.