John Higgins: biografi, fakta fra livet, bilder

Innholdsfortegnelse:

En av de smarteste og mest kjente representantene for snooker er John Higgins. Spillerens biografi begynte i den lille byen Wishaw, hvor han ble født 18. mai 1975. Skotten fikk en internasjonal lisens og ble profesjonell spiller i 1992.

Sammen med en annen, ikke mindre eminent britisk Ronnie O'Sullivan, gikk han inn i verdenseliten av snooker, et slags biljardspill. Den første triumfen skjedde i 1994, da han beseiret Dave Harold i finalen. Fra det øyeblikket begynte karrieren å utvikle seg raskt.

Karriere til den skotske "trollmannen"

De to første sesongene i karrieren brukte John ganske beskjedent. Han kunngjorde seg selv i Grand Pri-turneringen, hvor han sensasjonelt vant førsteplassen. Den kjente spilleren stoppet ikke der og allerede i neste sesong vant han to British Open og International Open- titler. Disse prestasjonene gjorde det mulig for skotten å ta 11. plass i rangeringen av verdens snookerspillere.

john higgins

I sesongen 1995-1996 fortsatte John Higgins å vise en enestående kamp. Trofésamlingen hans ble fylt opp med flere flere titler: German Open,International Open. Han ble kvartfinalist i verdensturneringen og slo seg selvsikkert på den andre linjen i rangeringen.

Sesongen 1997/98 var den mest suksessrike i skottens karriere. Higgins har vært finalist i 8 rankingturneringer. Nå var det bare verdensmesterskapet, hvor han ikke var kjent for stor suksess. En heldig kombinasjon av omstendigheter kan føre spilleren til en elsket drøm. For å gjøre dette måtte Stephen Hendry tape i første runde av konkurransen, og John, for å motta det ettertraktede trofeet. Til slutt taklet han denne oppgaven og tok førsteplassen i rangeringen.

Stiger høyt og faller raskt

I sesongen 1998/99 klarte ikke John Higgins å forsvare tittelen. Spilleren forble imidlertid på førsteplassen takket være å vinne flere store konkurranser: The Masters, China International, UK Snooker Championship.

Neste sesong ble ikke mindre vellykket i masterkarrieren. I en av turneringene fikk han flest poeng per kamp. For første gang ble det registrert en maksimal pause på 147 poeng i Nations Cup, og deretter i Irish Masters-konkurransen. Higgins har vunnet flere trofépriser på Welsh Open og Grand Prix.

I sesongen 2000/01 begynte John å avslå. Først gikk alt bra, og han beseiret den eminente Mark Williams i finalen i det britiske mesterskapet. I Grand Prix sluttet han imidlertid å delta på grunn av bryllupet. I Nations Cup-konkurransen tapte han mot Ronnie O'Sullivan og f alt til tredjeplass på verdensrankingen.

Til tross for dårlige prestasjoner de neste to sesongene, klarte John Higgins å holde seg i topp femsnookerspillere.

Høyt ferdighetsnivå - første linje i rangeringen

I 2005/06 tok skotten tilbake sin utmerkede form. I Grand Prix-turneringen vant han en overbevisende seier over sin evige rival Ronnie O'Sullivan. Samtidig satte John flere rekorder: 4 hundredels serier og 494 poeng.

snookerspiller john higgins

Det britiske mesterskapet var mindre vellykket for Higgins. Han tapte i 1/8-finalen mot motstanderen Ken Doherty, men vant Wembley-turneringen. I M alta Cup-konkurransen når en spiller finalen, men blir beseiret.

På Welsh Open-turneringen taper en erfaren mester på 1/8-finalen. China Open-konkurransen avsluttes for skotten med et siste nederlag mot Mark Williams. Han var en av favorittene til verdensmesterskapet i 2006. Til den generelle overraskelsen for mange eksperter tapte han imidlertid i første runde av konkurransen mot Mark Selby. Til tross for dette klarte snookerspilleren John Higgins å gjenvinne topplasseringen på rangeringen.

Ustabilt spill, frustrerende fans

Fans av den skotske "trollmannen" forventet av ham de samme vellykkede prestasjonene som forrige sesong. John gledet dem imidlertid ikke, men skuffet dem bare. Han kom inn i Northern Ireland Trophy hvor han tapte i 16-delsfinalen for en kinesisk spiller. Etter det klarte han ikke å forsvare mesterskapstittelen i Grand Prix-konkurransen.

På det britiske mesterskapet viste Higgins høyeste klasse og nådde semifinalen. Imidlertid tapte han for den fremtidige vinneren PeterEbdon. Så begynte den erfarne mesteren å avta. Han mislyktes i første runde av Welsh Open og M alta Cup. I China Open-turneringen kom skotten til 1/4-finalen, hvor han tapte for motstanderen og nære kollega Gramm Dott.

John Higgins bilde

På den prestisjetunge konkurransen i Sheffield var ikke John Higgins favoritt. Likevel klarte han å rehabilitere seg selv foran fansen og vinne nok et trofé.

Verdensberømmelse - den første seriøse suksessen

I 1998 deltok skotten i verdensmesterskapet. Han kom til finalen for første gang i karrieren og tok seieren fra den unge og lovende Mark Selby. Engelskmannen kvalifiserte seg og viste høy spillklasse. Imidlertid viste motstanderen hans virkelig dyktighet og vilje til å vinne. Som et resultat feiret «trollmannen» suksess.

Han ble den første mesteren i 1998, da han bare var 23 år gammel, foran to strålende spillere i denne indikatoren, Williams og O'Sullivan. Etter 9 år vant han det andre verdensmesterskapet.

MBE John Higgins

I 2007 innrømmet innehaveren av ærestittelen «Member of the Order of the British Empire» John Higgins i sitt intervju at denne begivenheten ble en av de viktigste i livet hans, etter fødselen av et barn. Neste sesong ble ikke mindre vellykket for en erfaren spiller. Han ble vinneren av Grand Prix-konkurransen og fikk sin tredje mesterskapstittel. I rangeringen av snookerspillere tok han 4. plass, og et år senere ble han lederen.

Bestikkelsesanklager

I april 2010 deltok en skotsk spiller på et forretningsmøte med manageren sin. En innflytelsesrik forretningsmann foreslo at Higgins og Mooney skulle holde en serie snookerkamper på kontraktsbasis.

Den gangen bestemte den tre ganger verdenstittelinnehaveren seg for å akseptere et fristende tilbud og holde et fast spill. Som et resultat måtte John innrømme i flere rammer. Det totale beløpet for bestikkelsen var rundt $400 000.

Higgins har blitt suspendert fra snookerkonkurranse etter en intern etterforskning. Likevel bestemte den erfarne skotten seg for å benekte anklagene og sa at han i hele sin profesjonelle karriere aldri hadde bommet med vilje.

I henhold til kjennelsen fra en uavhengig domstol ble spilleren gitt en pengebot og seks måneders suspensjon, og manageren hans ble utestengt fra snooker på livstid.

Gå tilbake til spillet

Tilbake etter suspensjonen, vant John flere turneringer. To av dem er de mest prestisjefylte: det britiske mesterskapet og verdensmesterskapet. Skotten fortsatte å demonstrere et høyt nivå av snookerspill. John Higgins, hvis biografi er et direkte bevis på talentet hans, "klarte" å vinne også i ETPC-5. ETPC-6 var ikke så vellykket for ham. Han kom til finalen, men tapte for den fremtidige mesteren Michael Holt.

Det britiske mesterskapet John holdt på et høyt nivå og møtte i finalen med Mark Williams. Under møtet var spilleren underlegen med en score på 2:7 og 5:9. Men i den tøffeste kampen,Higgins klarte å vinne. Denne tittelen var den tredje i karrieren.

John Higgins biografi

På februar Welsh Open nådde han finalen og mottok nok et trofé, og slo Stephen Maguire med en totalscore på 9:6. Den påfølgende måneden vant skotten også på Hainan Classic.

Livet utenfor snookeren

Selv fire ganger verdensmester John Higgins har rett til privatliv. I 2000 inngikk han et offisielt ekteskap med sin elskede Denise. Gjennom årene fikk de tre barn: jenta Claudia, guttene Oliver og Pierce. I tillegg prøver han alltid å delta på fotballkamper til favorittlaget hans Celtic.

fire ganger verdensmester john higgins

I 2006, etter å ha tapt M alta Cup-finalen, ble John kastet av flyet på grunn av ekstrem rus. Men som forberedelse til neste turnering og verdensberømmelse på Crucible, klarte spilleren å slutte å drikke alkohol.

I 2011 hadde Higgins en stor tragedie. Faren hans døde av kreft. Han fulgte nesten alltid sønnen sin til alle verdensturneringer.

Førsteplass i rangeringen, seier i det britiske mesterskapet

På den årlige britiske turneringen møtte skotten Mark Williams i finalen. John Higgins (bildet nedenfor) var fast bestemt på å vinne.

I den avgjørende kampen viste waliseren et lavt spillnivå. I semifinalen viste han karakter og vilje til å vinne. Finalen var imidlertid ekstremt mislykket for ham. Totalresultatet var 9-5 da skotten snudde utviklingen for å vinne 22 trofeer i karrieren som profesjonell spiller. Han er en av de store som har vunnet UK Championship mer enn to ganger.

John Higgins fortsetter å glede fansen med et talentfullt spill. Til tross for en liten nedgang, fortsetter han å demonstrere et høyt ferdighetsnivå. For øyeblikket befinner han seg på 6. linje på verdensrankingen. Den skotske «trollmannen» fra Wishaw har for alltid gått inn i historien til det populære spillet.